Realisatie: TiDi Graphics

Podotherapie: wat is dat?

Podotherapie is een wettelijk erkend paramedisch beroep. Een podotherapeut behandelt mensen met voetklachten of klachten die voortvloeien uit een afwijkend functioneren van de voeten. Denk hierbij aan ingegroeide nagel, teenklachten, hielspoor, overbelasting bij sporten, knieklachten etc. Wanneer men beperkt is in de bewegingsvrijheid door voet-, knie- heup-, rugklachten kan een podotherapeut helpen.

Bij uw eerste bezoek aan de podotherapeut vindt een uitgebreid onderzoek plaats teneinde de klacht zo helder mogelijk in beeld te brengen. Op basis van de bevindingen en metingen stelt de podotherapeut een behandelplan op.

De podotherapeutische behandeling is gericht op de verbetering of het behoud van de voetfunctie teneinde klachten te voorkomen of te behandelen. De podotherapeut heeft hiervoor verschillende therapieën tot haar beschikking waaronder podotherapeutische zolen, ortheses, instrumentele behandeling, nagelbeugels en (schoen-)advies.

De duur van de behandeling is afhankelijk van de soort klacht en de daarmee gepaard gaande therapie. Sommige mensen zijn geholpen met één behandeling, terwijl anderen meerdere consulten nodig hebben.