Realisatie: TiDi Graphics

Voedingsvoorlichting en dieetadvisering

Heeft u vragen over voeding of moet u een dieet volgen op advies van uw behandelend arts? In dit geval kunt u hiervoor terecht bij onze diëtisten. De diëtist is de deskundige voor uw voedingsadvies of dieet.

Indien u dieetadvisering nodig heeft, verwijst uw arts u naar de diëtist. Bij een aantal ziektes en aandoeningen zullen artsen standaard verwijzen naar een diëtist. Een deskundige blik op uw voedingsgewoonten is dan noodzakelijk, bijvoorbeeld bij diabetes, nierziekten of overgewicht.

Als u vragen heeft over gezonde voeding in het algemeen kunt u op eigen initiatief advies inwinnen bij een diëtist. Bijvoorbeeld als u zwanger bent of als u intensief sport. Soms kan zo’n vraag telefonisch worden beantwoord. Kan dat niet, dan wordt een afspraak met u gemaakt.

Voor een voedingsadvies heeft u geen verwijsbrief van een arts nodig.

Op aanvraag geven de diëtisten van ZorgSaam ook groepsvoorlichting. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gastlessen op de basisschool, ouderavonden, voorlichtingen voor (patiënten)verenigingen, enzovoort. Een aantal van deze voorlichtingen worden vergoed uit subsidie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de diëtist.